- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Łukasz ale wszyscy znajomi zwracają się do mnie " soszi " (ksywka to funkcjonuje od dawien dawna) i takiego też pseudonimu będę używał na niniejszym forum. Od kilku lat mocno interesuję się zabytkową motoryzacją (głownie przedwojenną). Etap fascynacji zaczął się w szkole średniej i polegał na odwiedzaniu zlotów, muzeów , czytaniu portali i prasy specjalistycznej. Na studiach zarobiłem pierwsze konkretniejsze pieniądze i zakupiłem przedwojenne Renault. Niestety nie miałem wtedy żadnego zaplecza warsztatowego. Dzięki pomocy rodziców udało się dobudować mały warsztacik, który przez ostatnie lata wyposażałem w miarę możliwości. Zaczęły pojawia się kolejne pojazdy : Hotchkiss 864 z 1938 , Cz 150C oraz najnowszy nabytek, który spowodował , że mocno zainteresował się tym forum : DWK z 1938. Jest to prawdopodobnie wersja Sport 250 (nr ramy i silnika na to wskazują). Postaram się jeszcze dzisiaj zrobić zdjęcia i założyć temat dot. mojej dekawki w odpowiednim dziale. Na chwilę obecną nie będę więcej przynudzał - każdemu kto doczytał do końca gratuluję wytrwałości :-)
DKW-spec
Witaj!
Dekawkowiec gaduła
Siema innych maszynek zdjęcia tez mile widziane jesteśmy otwarci na inne wapniaki....