- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Witam.
Mam na imię Paweł. Mieszkam w Bielawie. Motocyklami DKW interesuję się od 15 lat. Posiadam jeżdżące SB350'35 i stertę niejeżdżących DKW
Szczególnie pozdrawiam już zarejestrowanego "pitsb200a". Mam nadzieję, że wkrótce do forum dołączą inni starzy wyjadacze DKW.
Cieszę się, że powstało takie forum. Duży pozytyw dla twórcy (twórców).
Pozdrawiam.
Paweł.
Dekawkowiec gaduła
Czesc Pawel ,
Witam na naszym forum. Forum założyłem właśnie po to by wszyscy użytkownicy tej marki mogli się tu razem spotykać i wymieniać doświadczeniami. Przy wsparciu moich moderatorów matidkw i Dwadziesciajeden forum powoli się zaczyna rozwijać.
Dekawkowiec gaduła
Super maszyna!! kolego Pawel moze opowiesz cos wiecej o motocyklu i jego historii,Pozdrawiam
Dzieki Łukasz
Przeczytanie Twojej Powitalni (gratuluję kolekcji) skłoniło mnie do dopisania paru słów o sobie.
Motocykle i dłubanie przy nich zaszczepił mi tata-motocyklista. Więc mam je we krwi. Podstawówkę spędziłem na tylnym siodełku. a później już za kierownicą. Najpierw były motorowery-choppery, potem długo AWO 425S. Następnie podpiąłem do niego kosz. Potem Japonia, Japonia i wreszcie BMW R850R. Jestem fanem turystyki motocyklowej i staram się co roku zrobić dłuższą trasę, najlepiej zagraniczną
W wolnych chwilach dłubię przy staruszkach (nie tylko swoich), ale DKW to mój ulubiony temat. Planuję teraz złożyć Luxus Sport 300, potem SB500. Z tego co mam da się jeszcze złożyć Block 200 (ze zdublowanymi hamulcami), SB300, parę SB350, parę SB200, KS 200 i KM 200. Miałem jeszcze klamoty NZ i Luxus, ale zawęziłem obszar modeli. Oprócz DKW mam do remontu MZ ETS 250 i trialową SWM 320 TL 1979. I jeszcze cierpię na brak czasu
Pozdrawiam.
Weteranie49, nie znalazłem na PW wiadomości od Ciebie. Być może zadałeś ją komu innemu.
Co do aluminiowania, niestety nie znam nikogo, kto by to robił.
Pozdrawiam.