- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Po dwudziestu paru latach ponownie wracam do motocykli weteranów. Jesienią przywlokłem do garażu DKW NZ250 1939 rok.
Motocykl ten mechanicznie w miarę kompletny, wiele warstw różnych kolorów farb zabezpieczył go dobrze przed korozją, trochę powgniatany, szczególnie od dobić trapezu.Poważne braki to absolutny brak oryginalnej elektryki, kierownicy i galanterii na kierownicy. Dekawka została rozłożona do najdrobniejszej śrubki, części czyszczone, regenerowane. Obecnie jestem na etapie ponownego składania i poszukiwania brakujących części. Cieszę się z powstania tego forum i mam nadzieję, że pomogą mi uzyskane informacje w ukończeniu dzieła restauracji pięknej Dekawki.
Dekawkowiec gaduła
Witam na forum DKW,
Witam. Jako konstruktor pracuję w Solid Works, oprzyrządowanie technologiczne w branży elektrotechnika i automotive.
Obrazek obok to Dniepr Retro rysowany w Inventorze, wcześniej trenowałem Invertor. Posiadam Dniepra i planuje z niego zrobić coś oryginalnego, customa, a nie stać mnie na Harleya.
Ja standardowo pracuje w Solid Edgu, ale Solid Works nie jest mi obcy (tak samo jak Pro Ingineering). W końcu to pokrewne programy
Też kiedyś bawiłem się w modele motocykli 3D.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie na naszym forum, jeśli masz jakieś foty swojej dekawki to przedstaw nam je na forum w dziale DKW NZ
Pozdrawiam serdecznie