- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Witam wszystkich serdecznie!!!
Nazywam się Konrad, znajomi mówią na mnie Ozzy, co wzięło się od Ozzy'ego Osbourne'a wokalisty zespołu Black Sabbath, którego jestem wielkim fanem a na ich muzyce praktycznie się wychowałem.
Motocyklami interesuję się odkąd pamiętam ale także interesuję się niemieckim lotnictwem z czasów I i II wojny światowej, historią I i II wojny światowej. W wolnych chwilach modelarstwem.
Motocykle zabytkowe to jedna zajmują najwięcej mojego czasu wolnego, począwszy od Sowieckich Bokserów, po przez motocykle niemieckie BMW, Zundapp i DKW, właśnie ta ostatnia marka najbardziej przypadła mi do gustu, choć może dwusuwowe silniki nie maja tak pięknego gangu jak czterosuwowe to z pewnością swoją prostota i trwałością je przewyższają.
DKW NZ 350-1 posiadam od 2004 roku i praktycznie od 2009 roku motor już jeździł legalnie po drogach, może w najbliższym czasie zakończę ostatecznie składanie i kompletowanie Dekawki.
Tu można zobaczyć mój motocykl DKW NZ 350-1
Założyłem to forum z myślą zjednoczenie wszystkich użytkownikach pojazdów marki DKW Auto Union w Polsce na jednym forum i aby pogłębić także swoją wiedzę na temat tej marki motocykli z Zchopau.