- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Mam na imię Paweł i mieszkam w małej miejscowości pod Wrześnią , mam DKW NZ 250 z 1939 r. Jakiś czas temu była ona wystawiona na allegro, bo nie wiedziałem do końca czy chce ja zostawić dla siebie. Remontuje teraz EMW R35 i zastanawiałem się czy starczy mi sił i środków na następny motocykl, ale decyzja została podjęta dkw zostaje. Zarejestrowałem się bo orientuje się trochę w temacie, ale to jest raczej kropla w morzu potrzeb. Myślę, że z WAMI dam rade rozwiązać wszystkie problemy, które mnie nurtują. Teraz DKW czeka na swoją kolej. Musze tez skompletować parę części, największy problem będzie puszka prądów ale myślę ze z Waszą pomocą dam rade ją zastąpić. Postaram się dodać parę zdjęć mojej NZ, chociaż migało mi jej zdjęcie na tym forum.
Dekawkowiec gaduła
witaj Paweł
Witaj pawel79 na naszym forum, w wolnej chwili uzupełnij swój profil.
Jeśli masz jakieś zdjęcia to proszę przedstaw je w dziele DKW NZ.
W Organizacji forum znajdziesz instrukcję w jaki sposób możesz dodać zdjęcia na forum, są na to dwa sposoby.
Cieszę się, że podjąłeś wyzwanie i wyremontujesz swoje DKW NZ 250, myślę że koledzy na pewno Ci pomogą swoją wiedzą i nie tylko.
Już kilka motocykli DKW NZ 250 jest u nas na forum i nie wiem czy nie więcej niż NZ 350, NZ 350/43 czy też NZ 350-1.
Na forum mamy kilku ludzi, którzy zajmują się dorabianiem replik części, ale ja nie popieram budowy motocykli w ten sposób, tylko że czasem się po prostu nie da inaczej, z czasem udaje się zastąpić replikę oryginałem i wtedy mamy z tego jeszcze większą satysfakcję.
Pozdrawiam
Dekawkowiec gaduła
HEJKA!
Witam! Paweł twoja druga DKW jest super stan ?ale niebawem prześle ci zdjęcia z remontu moje, jak ci obiecałem .Masz jeszcze tą MZ ? pozdrawiam !!!!!!
witam ,jak dobrze kojarzę to w zeszłym tygodniu pogadaliśmy o tej 250-e ,pisz na pw to podrzucę obiecane fotki