- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Witam!
Mam na imie Wojtek i posiadam DKW RT 125 na stryszku - jeden z tak zwanych 'Podstodolnik'ow Jadowitych', ktory przesiedzial tam ponad 40 lat w czesciach. Wiekszosc detali jest niestety w oplakanym stanie: poucinane w polowie szprychy, podobnie z linkami i elektryka, pogiete blachy... Motocykl trafil do rodziny, gdy potrzebne byly kolka do wozka, ktorym mozna by wozic warzywa uprawiane w szklarniach - Tata dostal caly motor... a skoro potrzebne byly tylko kola, zostal on rozebrany. Fotki z rekonstrukcji postaram sie umieszczac fotki na Forum. Nie ukrywam ze licze troszke na pomoc z powodu brakow i stanu czesci. Posiadam jeszcze kilka innych, podobnie potraktowanych motocykli, m.in. BMW R11 z '34 r.
IZ49, Planeta, WSK, WFM, Junakow M07 i M10. Wszystkie czejaka na swoja kolej. Tutaj postaram sie skupic na DKW, ktora jest moim najwiekszym skarbem. Pozdrawiam wszystkich Milosnikow Marki!
Witaj gert na naszym forum, w wolnej chwili uzupełnij swój profil.
Jeśli masz jakieś zdjęcia swojego motocykla to proszę przedstaw je w dziele DKW RT.
W Organizacji forum znajdziesz instrukcję w jaki sposób możesz dodać zdjęcia na forum, są na to dwa sposoby.
Pozdrawiam
Witaj na forum. Gratulacje Dykty, mam nadzieję że zrobisz ją w barwach wojskowych i może jakaś rekonstrukcja historyczna?
Najbardziej zazdroszczę Ci BMW R11, może chcesz się zamienić za DKW? heh
REWELACJA! Skad ty bierzesz takie fanty?? Kurcze, kiedy zabierasz sie za postawienie ich na kola? Juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc efekty. Pozdrawiam!
pochowane po piwnicy, niestety brak ramy Ciezka praca z tym odnawianiem. Ledwo skonczylem katalogowanie czesci i zbieranie dokumentacji od DKW RT 125. Co do BMW, jeszcze sie nie zabralem - mam fotke baku, na zyczenie przesle. Obecnie mam na liscie zlozenie 2-uch junakow i one sa u mnie na czasie. Brakuje mi papierow do drugiego. Mam nadzieje ze wkrotce cos dostane. Mialem umowione za fajna kase, ale okazalo sie ze to papier od R20 czyli wersji ze skrzynia i pod plandeka. Ja portzebuje do M07. Potem Dykta i na koniec ew BMW - moze do tego czasu skompletuje. Jeszcze jest DKW 350 i iz49 ktore mam w czesciach i takze bez ramy i z brakami
Ostatnio edytowany przez gert (2011-08-22 17:45:42)
A może byś tą ramę wziął? http://moto.allegro.pl/bmw-r12-r-12-nsu … 86025.html
Nie ma fotki z gory. Dla mnie bardziej jest to rama od nsu, ale czekam na odp. od sprzedajacego i wtedy cokolwiek powiem. R 12 ma juz licznik w lampie, a moja ma w baku.
Dekawkowiec gaduła
Siema patrze że zgalądałeś na podstodolniaki:)Mnie tez najbardziej te BMW interesuje.Jeśli dobrze zrozumiałem nie masz ramy tak?
Dokladnie. Brakow jest oczywiscie wiecej, niemniej puki co odnawiam 2 Junaki. Restauracja jest dosyc kosztownym zajeciem wiec boje sie ze kaski starczy mi ledwo na przygotowanie Dykty jako kolejnej na liscie. Odnosnie motocykla BMW spodziewam sie cen czesci nie z tej ziemi wiec zastanawiam sie nad jego przehandlowaniem. Nie mam jeszcze zielonego swiatla wiec decyzje odwlekam w czasie. Oczywiscie wolalbym zostawic sobie i odrestaurowac, niestety nie wiem czy bedzie to mozliwe.
Ostatnio edytowany przez gert (2011-08-24 18:28:49)