- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Cześć
Witam wszystkich. Mam na imię Robert. Posiadam DKW Luxus Sport 300. "Prawie " jeżdżący Moim głównym hobby jest rekonstrukcja historyczna i przedwojenne polskie rowery. Pozdrawiam.
Witaj Robert na forum, w wolnej chwili uzupełnij swój profil.
Przedstaw nam swój motocykl w odpowiednim dziale.
Pozdrawiam
DKW-spec
Witaj! Czekamy na zdjęcia motocykla:)
Witaj, witaj. Ja też się rekonstruuję i aktualnie poszukuję jakiegoś polskiego roweru dla żołnierza. Wrzuć zdjęcia do galerii swojej dykty i
Moja DKW-ka nie wiele się zmieniła odkąd jej zdjęcia wstawił Radek w wątku o Luxus Sporcie. Co do roweru dla polskiego żołnierza to napisz na priv. , może coś doradzę. Z tego co kumple mi mówili to byłeś na tegorocznym Tomaszowie. Od nas ze stowarzyszenia były na tej rekonstrukcji dwa Sokoły 600 i "radzieckie BMW".
rjp71 napisał:
Z tego co kumple mi mówili to byłeś na tegorocznym Tomaszowie. Od nas ze stowarzyszenia były na tej rekonstrukcji dwa Sokoły 600 i "radzieckie BMW".
Ja także byłem na tej rekonstrukcji, ale tym razem jako widz, moja Dykta jest z 1944 roku więc nijak się nie łapie do września '39, ale na inne rekonstrukcje jeżdżę po 1944 roku już jeżdżę w miarę możliwości.
To moja relacja z Rekonstrukcji w Tomaszowie Lubelskim.
Sokoły RT 600 były przepiękne a dodatkowo dwa spotkać obok siebie to można chyba najczęściej na zlocie w Czersku.
Natomiast radziecki BMW z daleko łudząco przypomina BMW R71, ma mały bak, głębokie błotniki, półbębny ale rama i silnik zabija cały efekt.
Ozzy napisał:
Sokoły RT 600 były przepiękne a dodatkowo dwa spotkać obok siebie to można chyba najczęściej na zlocie w Czersku.
Ten Sokół w cywilnym malowaniu kolegi Andrzeja z Lublina, kilkanaście lat temu leżał w szopie 30 kilometrów od mojej chałupy.
Czy masz na myśli Andrzeja "KOGUTA" z RRMC Lublin?
Bo jeśli to ta sama osoba to znamy się nawet osobiście, on ma kilka Sokołów, Indianów, Harusów i innych starych wynalazków.
Tak gwoli wyjaśnień co do tych M-ek z Tomaszowa. Z bliska wyglądały fatalnie!! Wszędzie loga i cyrlica począwszy od manetek skończywszy na cyferblacie prędkościomierza. Straszny wygląd.