- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Strony: 1
XXIII Bieszczadzki Rajd Pojazdów Zabytkowych, Klasycznych i Militarnych Zagórz 12-14.08.2022
Zlot odbędzie się w Ośrodku Sportów Zimowych "Zakucie"
w Zagórzu.
Organizator: Bieszczadzki Klub Pojazdów Zabytkowych Weteran,
Komandor Adam Stawarczyk, tel. 13 462 27 10
Podczas XXIII zlotu w Zagórzu odbędzie się VI Spotkanie Posiadaczy Motocykli i Samochodów marki DKW Auto Union, na które serdecznie wszystkich zapraszam.
Ozzy tel. 726 44 99 09
dkwnz350.1@gmail.com
Trochę historii.
I spotkanie Zagórz 2014 johan1, dariusz08, Leszek, Ozzy
II spotkanie Zagórz 2015 johan1, dariusz08, Ozzy, Jaceksj
III spotkanie Zagórz 2016 Ozzy, johan1, szwagier, dariusz08
IV spotkanie Zagórz 2017 johan1, dariusz08, Ozzy, zdychawka
V spotkanie w Zagórzu Ozzy, johana1
Po Zagórzu kurz już dawno opadł a zadeptana trawa odrosła.
Jak co roku było bardzo fajnie, zawsze grupa znajomych dopisała.
W tym roku do Zagórza jechałem z moim wujkiem Gilem, ja Dyktą on swoim Mini Morisem zwanym "Jasiem Fasolą" 😄
Z Jarosławia ruszyliśmy o 13 kierując się na Pruchnik przez "Bramę Bieszczadów" na Dubiecko, Birczę, Tyrawę Wołoską, Wujskie i na Sanok bo droga przez Załuż do Leska jest w remoncie.
Później ciekawe spotkanie nowego i statego Mini pod Biedronką w Zagórzu.
Zanim się zdążyliśmy rozbić z namiotami zjawił się johan1 na swoim świeżo złożonym NSU 351 OSL.
W piątek jak to w tradycji tego zlotu byly długie polaków rozmowy przy złotym trunku.
W sobotę rano zjechało się więcej zabytkowych motocykli i samochodów a przejazd do Jasienicy a my z wujkiem mieliśmy dostawę świeżych pierogów i odpuściliśmy sobie wyjazd 😅
Przyjechał też nasz forumowy kolega Zenon, który przyziozl DKW NZ 500 i Zündappa KS 600W.
Na naszym mini zlocie DKW było tylko 3 DKW NZ.
DKW NZ 350-1 z 1944 roku johana1
DKW NZ 500 z 1940 roku Zenona
DKW NZ 350-1 z 1944 roku Ozzy'ego
Miał być jeszcze kolega Tomek z Przemyśla z DKW E300 ale deszcz go wystraszył.
Późnym popołudniem z kajotem858, Elą i Grześkiem podjechaliśmy pod ruiny klasztoru.
Jak wróciliśmy na teren zlotu to rozpadał się deszcz i siedzielismy już pod parasolami
W niedzielę szybkie pakowanie i o 9:00 wyjechałem do Radawy i po 2 godz i 10 min byłem na miejscu gdzie czekała już na mnie moja córka Zosia i Weronika 😍
Strony: 1