- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Strony: 1
XXIII Bieszczadzki Rajd Pojazdów Zabytkowych, Klasycznych i Militarnych Zagórz 12-14.08.2022
Zlot odbêdzie siê w O¶rodku Sportów Zimowych "Zakucie"
w Zagórzu.
Organizator: Bieszczadzki Klub Pojazdów Zabytkowych Weteran,
Komandor Adam Stawarczyk, tel. 13 462 27 10
Podczas XXIII zlotu w Zagórzu odbêdzie siê VI Spotkanie Posiadaczy Motocykli i Samochodów marki DKW Auto Union, na które serdecznie wszystkich zapraszam.
Ozzy tel. 726 44 99 09
dkwnz350.1@gmail.com
Trochê historii.
I spotkanie Zagórz 2014 johan1, dariusz08, Leszek, Ozzy
II spotkanie Zagórz 2015 johan1, dariusz08, Ozzy, Jaceksj
III spotkanie Zagórz 2016 Ozzy, johan1, szwagier, dariusz08
IV spotkanie Zagórz 2017 johan1, dariusz08, Ozzy, zdychawka
V spotkanie w Zagórzu Ozzy, johana1
Po Zagórzu kurz ju¿ dawno opad³ a zadeptana trawa odros³a.
Jak co roku by³o bardzo fajnie, zawsze grupa znajomych dopisa³a.
W tym roku do Zagórza jecha³em z moim wujkiem Gilem, ja Dykt± on swoim Mini Morisem zwanym "Jasiem Fasol±" 😄
Z Jaros³awia ruszyli¶my o 13 kieruj±c siê na Pruchnik przez "Bramê Bieszczadów" na Dubiecko, Birczê, Tyrawê Wo³osk±, Wujskie i na Sanok bo droga przez Za³u¿ do Leska jest w remoncie.
Pó¼niej ciekawe spotkanie nowego i statego Mini pod Biedronk± w Zagórzu.
Zanim siê zd±¿yli¶my rozbiæ z namiotami zjawi³ siê johan1 na swoim ¶wie¿o z³o¿onym NSU 351 OSL.
W pi±tek jak to w tradycji tego zlotu byly d³ugie polaków rozmowy przy z³otym trunku.
W sobotê rano zjecha³o siê wiêcej zabytkowych motocykli i samochodów a przejazd do Jasienicy a my z wujkiem mieli¶my dostawê ¶wie¿ych pierogów i odpu¶cili¶my sobie wyjazd 😅
Przyjecha³ te¿ nasz forumowy kolega Zenon, który przyziozl DKW NZ 500 i Zündappa KS 600W.
Na naszym mini zlocie DKW by³o tylko 3 DKW NZ.
DKW NZ 350-1 z 1944 roku johana1
DKW NZ 500 z 1940 roku Zenona
DKW NZ 350-1 z 1944 roku Ozzy'ego
Mia³ byæ jeszcze kolega Tomek z Przemy¶la z DKW E300 ale deszcz go wystraszy³.
Pó¼nym popo³udniem z kajotem858, El± i Grze¶kiem podjechali¶my pod ruiny klasztoru.
Jak wrócili¶my na teren zlotu to rozpada³ siê deszcz i siedzielismy ju¿ pod parasolami
W niedzielê szybkie pakowanie i o 9:00 wyjecha³em do Radawy i po 2 godz i 10 min by³em na miejscu gdzie czeka³a ju¿ na mnie moja córka Zosia i Weronika 😍
Strony: 1