- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Strony: 1
Odgrzeje nieco kotleta gdyż zgrywając z telefonu zdjęcia nie wiem jakim cudem zapomniałem wrzucić relację z tej bardzo ciekawej jednodniowej imprezy, która odbyła się w Puławach w Hotel-Browar 3 Korony, gdzie przy okazji można było spróbować piwa, które jest tu ważone
Na wyjazd do Puław umówiłem się z Lechem Potyńskim, z którym spotkałem się tydzień wcześniej na Moto Bazarze na Bemowie. Do Puław miałem do przejechania 127 km, Lechu nieco więcej, tak więc na spotkanie umówiliśmy się na Orlenie w Otwocku skąd razem wyruszyliśmy.
Na miejscu było już sporo motocykli zabytkowych a także co chwilę podjeżdżały i współczesne motocykle gdyż w Dęblinie akurat odbywało się otwarcie sezonu motocyklowego o czym dowiedziałem się po drodze.
Podczas wystawy spotkałem nieco naszych znajomych z forum w tym i ich motocykle, także swoje motocykle przywiózł Bogdan Romanowski i all_2 jego nadworny mechanik, który przywiózł swoje DKW NZ 350-1.
DKW NZ 350-1 i NSU HK 101 Kettenkrad (SdKfz 2) Bogdana Romanowskiego.
BMW R12
Zündapp KS 750
Gnome-Rhône AX2
Sokół CWS 1000
H-D WLA 42
H-D VL 34 Krzysztofa Pedryca.
H-D UL 1200 Erwina Groczycy.
DKW NZ 350-1 kolegi all_2, z którym miałem dopiero tutaj przyjemność spotkać się pierwszy raz na żywo
DKW NZ 250 kolegi Jackasj, którego niestety nie było wtedy na wystawie.
DKW RT3
Zündapp KS 600
Wojskowe NSU OSL
BMW R4
H-D WLA 42 zachowane w oryginalnym radzieckim malowaniu, więcej o tym motocyklu można przeczytać w MOTOCYKLIŚCIE NR 12/2019
H-D DL 750 kolegi xczaszlyk, który miał tu swoją premierę i trochę mi opowiedział o remoncie motocykla oraz sposobie odrestaurowania go tak aby nie wyglądał jak nówka sztuk
Podczas wystawy spotkałem także johana1 i Spikera z forum iżowego, który też może być znany co niektórym z forum NSU.
W Hotel-Browar 3 korony można było zjeść dobry obiad w rozsądnej cenie, posilony mogłem wracać do domu, w obie strony wyszło 254 km, które pokonałem bez najmniejszych problemów a była to pierwsza dłuższa trasa tego sezonu pokonana na jednym zbiorniku paliwa, później już były tylko dłuższe wyjazdy
W tym rok wystawa w Puławach odbędzie się 29.03.2020 r. ale z racji sporej odległości muszę sobie ją odpuścić
Więcej o tej wystawie znajdziecie TU
Strony: 1