- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Nowicjusz
Witam serdecznie wszystkich zapaleńców dekawek.
W ostatni piątek stałem się posiadaczem pięknej DKW KS 200 w wersji jedno cylindrowej z 1939 roku i co najlepsze jest ona kompletna i na chodzie. Obecnie muszę wymienić w niej okładziny w tarczy sprzęgłowej i dobrać odpowiedni regulator napięcia.
A o sobie to mogę powiedzieć że studiuję mechanikę i budowę maszyn na politechnice opolskiej, poza wspomnianą już DKW jeżdzę na BMW R1100R. No i od zawsze interesuję się starymi motocyklami.
Pozdrawiam
Witaj tomeczek151 na naszym forum, w wolnej chwili uzupełnij swój profil.
Jak masz jakieś zdjęcia to proszę przedstaw je w dziele DKW KM/KS
W Organizacji forum znajdziesz instrukcję w jaki sposób możesz dodać zdjęcia na forum, są na to dwa sposoby.
Pozdrawiam
Nowicjusz
Już wszystko uzupełniłem w najbliższym czasie postaram się opisać i wkleić kilka zdjęć mojej dekawki
Dekawkowiec gaduła
Siema Tomek!
Nowicjusz
Który rocznik małej R-ki objeżdżasz? Jeżeli będziesz miał kiedykolwiek problem z serwisem albo motocyklem to wal śmiało postaram się pomóc.
tomeczek151 napisał:
Który rocznik małej R-ki objeżdżasz? Jeżeli będziesz miał kiedykolwiek problem z serwisem albo motocyklem to wal śmiało postaram się pomóc.
Rocznik 2000. Załączam fotkę przed zamontowaniem wyższej szyby i osłon na dłonie. Do jakiego serwisu beemki masz dostęp ?
Nowicjusz
Do mojego własnego:) Sam robię wszystko przy swoich motocyklach no i kolegom też, jak na razie to wszyscy bardzo zadowoleni
Moja jest starsza o 5 lat i na dodatek jest amerykańcem:) Ale abs mam w standardzie:)