- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
Witam wszystkich forumowiczów :-) Jestem posiadaczem DKW NZ 350 z 1942 + druga którą będę teraz składał, NZ 350-1 z 1944 i ramy NZ 350 z tylnym zawieszeniem na suwakach. Szukam zdjęć tegoż modelu ramę nabyłem niedawno, numeracja wskazuje na 1939 rok produkcji i jest na 100% fabryczna a nie patent jakiegoś mechanika. Pozdrawiam wszystkich zakręconych na punkcie DKW :-))
Witaj DKW72 na naszym forum, podpisuję się pod tonim175, przedstaw nam w dziale DKW NZ swoje motocykle.
W Organizacji forum najdziesz tematy jak dodawać zdjęcia do forum.
Skąd masz pewność, że jest to rama DKW NZ 350 na suwakach? Takie ramy występowały tylko i wyłącznie w DKW NZ 500, przymiarki do produkcji DKW NZ 350 na miękkim tyle w prawdzie były ale raczej nie weszło to do produkcji bo było zbyt skomplikowane i drogie.
Kiedyś na forum pojawiło się takie zdjęcie DKW NZ 250 na miękkim tyle ale o innej konstrukcji jakie były w DKW NZ 500.
Wydaje mi się raczej że jest to jakiś powojenny patent, a także to, że tylny błotnik jest równie głęboki jak przedni.
Czekamy na Twoje zdjęcia.
Pozdrawiam
DKW-spec
Witaj DKW72!
Witaj DKW72.
Odżywa temat miękkiego NZ 350. Jak napisał nasz "guru" Frieder Bach, po niesprawdzeniu się NZ 500 do celów wojskowych, w ostatnie wyprodukowane ramy (od NZ 500) z tylnym resorowaniem zostały zamontowane silniki NZ 350. Oczywiście do celów wojskowych
I to są te "magiczne" miękkie NZ 350.
Ostatnio edytowany przez dkw_sb350 (2011-10-31 15:56:38)