- Ogólnopolskie Forum Motocykli DKW Auto Union -
ooo cześć Piotrek, pamiętasz mnie i mojego ojca (Mateusz i Andrzej z Torunia)? Znamy sie, ostatni raz widzieliśmy sie na MWB w Łodzi kilka lat temu jak byłes chyba Matizem sprzedawac części do DKW.
Witam Cie serdecznie na naszym forum, w Profilu Dodatkowe Pola możesz zamieścić jakie pojazdy masz, a dół zostaw sobie na podpis lub jakąś sentencję. pozdrawiam.
Dekawkowiec gaduła
witaj,niezla kolekcje ,koniecznie musisz zapodac zdjecia maszyn
Pewnie że Cię pamiętam Mateusz.
Matiza już nie mam , a w dodatku od prawie 2 lat mieszkam w Pabianicach, więc na MWB do Łodzi mam jakieś 20 minut drogi. Jestem praktycznie na każdej edycji giełdy, tyle że coraz bardziej w celach rozrywkowo-towarzyskich, bo motocykle mam już niemal w 100% kompletne.
Wiosną zrobię sesję zdjęciową SB200A i NZ350-1. Musicie jeszcze parę miesięcy poczekać.
Pozdrawiam
Spoko, poczekamy. Sam jestem Ciekaw Twojego NZ 350-1 w jakich barwach go zrobiłeś?
Niestety Ozzy, tylko KM jest po remoncie (choć jeszcze do ukończenia).
SB200A i NZ350-1 są przed remontem.
Saharka stoi u blacharza i powoli zbliża się do końca. Mam nadzieję, że jak się ociepli, to prace blacharskie się zakończą. Wtedy zrobię fotki Żeliwniaka skręconego w całość.
W zasadzie zostanie mi tylko lakierowanie, bo silnik jest w porządku i nie wymaga żadnych napraw (prócz wymiany łożysk i uszczelek). NZ lakierowana będzie na kolor piaskowy, natomiast co do oznaczeń dywizyjnych, to najprawdopodobniej będzie to Herman Goering.
Pozdrawiam
Aha, bo większość DKW NZ 350-1 było tak fabrycznie malowane, ja natomiast wolałem ten kolor jaki mam czyli feldgrau. Po za tym na tamie i przednim zawieszeniu taki miałem a po nr ramy doszedłem że było to NZ 350-1 a nie NZ 350 czy też NZ 350/43.
Oprócz mnie to jeszcze jeden kolega z Rzeszowa ma NZ 350-1 w barwach jednostki Luftwaffe w kolorze luftwaffengrau. W Polsce jest bardzo mało kompletnych i oryginalnych NZ 350-1 więcej jest NZ 350.
Cześć Piotrek, nawet nie spodziewałem się, że w Pacanowie rodzi się lobby dekawkowe. Daj znać na GG, to może byśmy się gdzieś zgadali? Pozdrowienia!